Forside - Profil - Brevkasse -
Slagelse Synsplejeklinik
Smedegade 4
4200 Slagelse
Tlf. 50 53 55 38
 
 
 Synstræning - Indlæringsproblem - Aktuelt - Hårmineralanalyse - Kontakt
 


Hår - Mineralanalyse V/Torben Lange

I Slagelse Synsplejeklinik har jeg igennem mange år beskæftiget mig med kost og kosttilskud i form af vitaminer og mineraler, da grundlaget for kroppens energiomsætning nøje er forbundet med hvordan kroppens mineralbalancer relaterer til hinanden.

Hvad er en Hår-mineralanalyse:
En Hår-mineralanalyse er en effektiv måde at undersøge stofskiftet på celleniveau - eller sagt på en anden måde, at undersøge hvordan energiomsætningen foregår i cellerne. Det man måler er hvilke mineraler der findes i håret. De mineraler der findes i håret er et udtryk for hvilke mineraler blodet er parat til at give fra sig, og i almindelighed er det de mineraler, som vi enten har overskud af, ikke kan anvende eller som vi udskiller fordi de er giftige. Alt dette afhænger af cellernes stofskifte, som igen til dels er styret af henholdsvis skjoldbruskkirtel og binyrer.

Det er vigtigt at forstå, at blot fordi der findes meget af et mineral i håret, så betyder det ikke at man spiser meget af dette mineral, ligesom et lavt indhold i håret, ikke tolkes som om man ikke spiser nok af det pågældende mineral.

Hvad der findes i håret afgøres af hvor tilgængeligt de forskellige mineraler er, af cellestofskiftet og af mineralernes indbyrdes mængder, altså forholdet mellem de forskellige mineraler.

Mange års forskning indenfor dette område, gør at man ud fra mineralernes indbyrdes forhold i en hårprøve, kan danne sig et meget fint billede af personens evne til at omsætte energi på celleniveau. Derimod kan man ikke igennem en Hår-mineralanalyse se om en person er rask eller syg, ligesom det ikke er muligt at afsløre nogle sygdomme gennem hår-mineralanalyser.

Hvordan bruger man Hår-mineralanalyse?
Slagelse synsplejeklinik bruger Hår-mineralanalyse som et værktøj til at kunne vejlede i den optimale kost og de optimale kosttilskud.

Hvad man bør spise, og hvilke kosttilskud man bør tage, er i høj grad afhængig af cellernes stofskifte. Når man kender cellestofskiftet, kan man målrette anbefale den kost og de eventuelle kosttilskud som medfører den bedste energiomsætning.

Det er vigtigt ikke at betragte de anbefalinger som gives i forbindelse med en Hår-mineralanalyse som en behandling.

Formålet er at give kroppen optimale betingelser.

Afgiftning:
Det anbefalede kosttilskudsprogram er designet for at øge kroppens energiomsætning mest muligt. Ved en øget energiomsætning, kan kroppen begynde en afgiftning, der kan give ubehagelige symptomer så som hovedpine, kvalme, løs mave eller forstoppelse, influenzalignende symptomer, hudreaktioner og metalsmag i munden. Dette skyldes at der frigives giftstoffer fra væv, hvor det har været lagret, til blodbanerne hvilket giver forgiftningssymptomer indtil de er udskilt gennem nyrerne, lever, hud og hår.

Såfremt kroppen påbegynder en større afgiftning vil det kunne ses i evt. efterfølgende hår - mineral analyser.